Om mig

Mit billede
Lejre, Denmark
Jeg hedder Kirsten. Bor i et gammelt stråtækt bondehus og har en dejlig sort kat der hedder Bandit. Jeg er levende interesseret i samfundet omkring mig. Elsker at rejse og gør det så tit som pengepung og arbejde tillader det.

onsdag den 26. oktober 2016

Efterårsferie i Sverige

Så gik turen endnu en gang til Påryd i efterårsferien. Denne gang måtte jeg køre selv og alene. Nød alligevel turen gennem det smukke Sydsverige, klædt i gyldne og røde efterårsfarver. Fuld musik på anlægget, kage og kaffe på kanden. Jeg var den første der ankom, de andre er jo arbejdsramte, så der var dejlig varmt da Bo og familie ankom med aftensmaden. Senere ankom Jeanette med hund og familie. Den traditionelle svampetur lørdag gav kun røde kinder, men ingen svampe i år. Måtte nøjes med champignon fra ICA til stuvningen. Selv om vi ingen svampe fandt så kom der gang i raflebægre, kort, ludo på svensk og Tegn og Gæt. Og Bo fik både lavet en hængekøje af rafter og alarm til at skræmme tyveknægte væk. Har jo haft 2 indbrud i år så vi håber det virker.

tirsdag den 11. oktober 2016

Så er efteråret over os

På sådan en dag med rusk og regn er der ting der trænger sig på. Det er ikke fordi man har lyst til at være ude, men alt kan jo ikke laves indefra. I dag er vinden i øst og det er en god retning når bladene ikke skal lande i havebassinet. Alligevel er det blevet tid til at nettet skal sættes over og det har jeg så gjort. Nu er det kun pumpen der evt. skal justeres lidt inden vinter.
Noget andet der har trængt sig på og faktisk irriteret mig et godt stykke tid var det automatiske udelys over garagen. I den ene lampe sidder en sølle sparepære  som ikke lyser ret meget (ny pære indkøbes) og den anden lampe virkede slet ikke. Havde prøvet at skifte pære og det hjalp ikke. Jeg er ikke elektriker, så første skridt var selvfølgelig at kappe strømmen. Så ned med lampen for at se om der skulle være faldet en ledning af, det var der ikke. Så skruede jeg pæren ud og lirkede lidt ved noget blik inde i fatningen, - så i med pæren og på med strømmen igen. Miraklet skete, - nu lyser den!

tirsdag den 4. oktober 2016

Træpiller og hyld m.v.

Selv om solen skinner fra en skyfri himmel så er det umiskendeligt blevet koldere. Derfor var det også tid at tænke på vinterbrændsel. Sidste pose træpiller var taget i brug, så man kan vist godt sige at det var rettidig omhu at der kom 3 paller træpiller til morgen. Nu skal fyret køre 2 gange i døgnet og ikke kun 1 gang hver 3. dag, for fryse gider jeg godt nok ikke.
 Det gode vejr blev også udnyttet til at fjerne en hel skov af små ahorn og hyld under og omkring grantræerne. Måtte have en greb til hjælp, for det er nok et par år siden at jeg har været derinde under. Jo, man keder sig bestemt ikke med hus og have, - nå men intelligente mennesker keder sig vist aldrig.

søndag den 2. oktober 2016

Marked i Chania

Idag skal i på en lille tur i markedshallen i Chania. Troede egentlig at det var et udendørs marked, men det foregår i en skøn gammel markedshal. Her kan man købe alt, simpelthen. Og bliver man træt, tørstig eller sulten så er der skønne steder med mad og drikke.