Om mig

Mit billede
Lejre, Denmark
Jeg hedder Kirsten. Bor i et gammelt stråtækt bondehus og har en dejlig sort kat der hedder Bandit. Jeg er levende interesseret i samfundet omkring mig. Elsker at rejse og gør det så tit som pengepung og arbejde tillader det.

søndag den 28. august 2016

Indbrud i Sverigeshuset

Så skete det igen, For anden gang i år. Vi fik en opringning søndag aften fra manden som holder øje med huset derovre. Der havde været indbrud. Det blev hurtigt planlagt at det måtte være Ulla og mig der tog derover, - mændene kunne ikke. Vi kørte så afsted efter Ullas arbejde mandag eftermiddag og nåede frem før det blev mørkt. Ja det så jo ikke godt ud. Hoveddøren var brudt op og den ene halvdel af porten til værkstedet lå  smidt på jorden, - revet ud af hængslerne.
Sidste indbrud var sikkert bare svenske lømler på udkig efter sprut. Denne gang så det noget anderledes ud. Bl.a var alt vores elektriske værktøj, samt 3 motorsave og og en buskrydder stjålet. Inde i huset var der forsvundet 3 små kobberkedler, 2 luftgeværer og diverse proviant. En genganger fra sidste indbrud var Ikea-skraldespanden, sådan en er jo god til at bære ting i. Havde håbet meget på at have billeder af tyvene på et vildtkamera i haven, men det havde de desværre fået øje på og flået ned og fjernet SD-kortegt. Øv! Vinene i orglet havde de overset, - ha, ha. Ulla og mig fik ordnet dørene og lavet en liste og taget billeder og med mændenes hjælp fundet ud af hvad der var stjålet. Nu har jeg lige sendt det hele til Länsförsäkringan, - puha et arbejde. Og det bliver dyrt, - håber de betaler lige så villigt denne gang, for så skal mændene på indkøb. Vi kan jo ikke undvære værktøj og save.

mandag den 15. august 2016

Hjælp til at holde sig vågen

Tennis, tennis og atter tennis i de sene nattetimer. Badminton i damesingle, -double og mix og det samme for herrer. Derudover gymnastik med små springakrobater af begge køn. Og så havde jeg nær glemt svømmerne, hvor Pernille Blume svømmede til den store guldmedalje. På vandet foregår der også en hel masse, - her har Danmark stadig mulighed for medaljer. Bolddrengene i håndbold og fodbold er vist også med endnu, selv om det ikke gik så godt mod Frankrig i håndbold idag. At holde sig vågen og ikke gå sukkerkold i disse OL-dage kræver lidt ekstra, - f.eks sort kaffe og en spandauer. Verden udenfor går dog videre selv om jeg ser OL, - der er f.eks. blevet høstet på marken overfor.


lørdag den 6. august 2016

Et pip fra en OL-fan

Har lige set åbningsceremonien til OL i Rio. Og jeg har nydt det! Hvorfor er der nok nogen der spørger. De er jo dopede allesammen og der er snyd og korruption i den helt store stil.
Nu er det jo sådan at det handler om fokus. Man kan fokusere på alt hvad der er grimt og negativt i verden, men man kan heldigvis også vælge at fokusere på det smukke og positive, - og det er her mit fokus ligger,  - uden at være naiv. For mig har OL altid stået for noget fantastisk og her er det ikke kun de fantastiske sportspræstationer jeg tænker på. Jeg synes det er så stort at så mange og så forskellige nationer kan enes om at samles i fred og god sportsånd og vise os det ypperste de kan præstere. Jeg satte vækkeuret til kl. 6 i morges, for jeg ville se åbningen. Fantastisk at se den fantasi og forskellighed der var på landenes delegationer. Så kribler det igen i Kirstens rejsegen.

fredag den 5. august 2016

Flot ikke?

Her i Lejre har vi et bjerg. Det hedder Hestebjerget. Det er en gammel istidsaflejring og hvorfor det hedder Hestebjerget ved jeg ikke. Der er tit heste der græsser på bjerget og her er der en der rigtig har stillet sig i positur på toppen, - det kunne jeg ikke stå for.

mandag den 1. august 2016

Rugbrød og havebassin

Så blev der igen bagt et par fine rugbrød. Gider ikke købebrød. For blødt, for mange kerner og så mugner det meget hurtigt. Per savnede også lige mit rugbrød nu da han er rejst til Sverige idag. Derovre kan man jo kun få sødt rugbrød, så han fik rugbrød med. Til gengæld fik jeg så en flaske rødvin. Havebassinet fik også lige en tur, - eller rettere pumpen. Utrolig så meget skidt den suger ind. Nå, men det tager jo højst 10 minutter at rense den og så kan den vel køre en uges tid eller mere. En regnbyge blev det også til, men så blev blomsterne inde vandet og støv og spindelvæv fjernet fra persiennerne. Og så skal der hygges. Det er kortspildag hos Käthe idag.