Om mig

Mit billede
Lejre, Denmark
Jeg hedder Kirsten. Bor i et gammelt stråtækt bondehus og har en dejlig sort kat der hedder Bandit. Jeg er levende interesseret i samfundet omkring mig. Elsker at rejse og gør det så tit som pengepung og arbejde tillader det.

onsdag den 29. juni 2016

Spuling af indkørsel

Havde i lang tid været godt træt af indkørslen, Den var fyldt med mos og ukrudt. Prøvede først at hive ukrudtet op med håndkraft, men kunne slet ikke følge med. Ukrudtet groede simpelthen i mosset i revnerne. Prøvede så med den lange stikker til mælkebøtter, - det var lidt bedre for så kom mosset væk. Det gik bare alt for langsomt. Så var der jo også en højtryksrenser ovre i redskabsskuret. Den havde jeg aldrig brugt, da det havde været Pers område. Den måtte prøves og det var vel til at finde ud af. Det var noget der rykkede. Mosset kom væk og fliserne blev rene. Det gjorde jeg til gengæld ikke. Jeg blev pladret fra top til tå. Huset måtte også lige skylles da den gule farve havde fået pletter.
Så har jeg igen lært noget nyt, - betjening af en højtryksrenser, og det er jo ikke så dårligt

fredag den 17. juni 2016

Kattens til kat

Alt her i Pandekagekagehuset følger Bandit med i. Her er det drivhuset der lige skal undersøges. Er der mus? Snegle? Nej ikke denne gang, - men den her spand må jeg da lige prøve. Jo, - her sidder man jo både tørt, lunt og godt. Og det er jo ligesom at være i junglen med alt det grønne.

lørdag den 11. juni 2016

Over the Rainbow og Kansas City Stompers


Så bliver det ikke meget bedre. Solen skinner, det er weekend og der er gratis musikoplevelse i Viby.
Hvad skulle man lige lave sådan en lørdag? Hvis man ellers holder sig orienteret i lokalaviserne er der altid et eller andet spændende. I denne uge faldt jeg over Viby Jazzdays. Dem er der 4 af hen over sommeren og den første var idag. Og med intet mindre end Kansas City Stompers med sangerinden Rikke Mølgaard. De er en institution i dansk musik, - er Danmarks ældste eksisterende jazzorkester. Og hvor de spillede og sang godt, - hold da op. Ren nydelse, - supleret med en kold fadøl. Et af de bedste numre de gav idag var Over the Rainbow, hvor Rikke Mølgaard startede alene uden orkestret. Det instrumentale ekstranummer My Way passede fint til min nye livsstil.

torsdag den 9. juni 2016

Tiltrængt udskiftning

Forleden gik der helt ged i mit slangeoprul. Slangen indeni var kørt af sporet, - sad ubehjælpeligt fast. Fik kun rullet et par meter  ud og de ville heller ikke ind igen. Prøvede at få slangen på plads indeni, med det resultat at min arm så ud som om jeg havde været oppe at slås med katten.
Når solen bager ned og der ikke kommer en dråbe regn i flere uger, så er det lidt af en katastrofe for visse planter. Og der er stor fordampning i bassinet med fisk og åkander, så det trængte også til lidt mere vand. Der måtte gøres noget. Hurra for Harald Nyborg, - for 459 kr. fik jeg et nyt slangeoprul med 20 m slange og alt til faget hørende. Så skulle det gamle bare ned, - lidt af en opgave må jeg sig, men en mukkert er jo et nyttigt værktøj. Ned kom det og det nye blev sat op. Selvgjort er velgjort, - og nu kan der blive vandet.

søndag den 5. juni 2016

Mærkelig parkering i smukke omgivelser

Stifinder bliver jeg aldrig, - for det at finde vej er så absolut ikke en af mine spidskompetencer. Efter en dejlig dag med besøg på Sporvejsmuseet og frokost i Kudskehuset var det tid for mig at kære hjem. Ca. 12 km til Lejrevej i Lejre. Det skulle vel være til at finde ud af, Derfor ingen GPS i første omgang. Men ak, - kender navnene på småbyerne, men hvordan er det nu de ligger i forhold til Lejre.
Måtte nok se at få GPSen på. Spottede en lille P-plads,. vups, ind til højre og så fik jeg for alvor problemer. Her lå nemlig en stor sten. Billedet taler vist for sig selv. Ventede næsten  timer på vejhjælpen, men vejret og udsigten over Valsølille Sø var der ikke noget at klage på. Bilen slap heldigvis også uden skader.

torsdag den 2. juni 2016

Yoga for katte

Bandit har sin helt specielle måde at slappe af på. Han dyrker youg eller også er det en måde at køle maveskindet på her i varmen, Termometret viser 27 dejlige grader i skyggen og solen skinner fra en næsten skyfri himmel. Dansk sommer når den er bedst,