Om mig

Mit billede
Lejre, Denmark
Jeg hedder Kirsten. Bor i et gammelt stråtækt bondehus og har en dejlig sort kat der hedder Bandit. Jeg er levende interesseret i samfundet omkring mig. Elsker at rejse og gør det så tit som pengepung og arbejde tillader det.

fredag den 29. januar 2016

Man må putte sig

I dag er vejret ikke særlig indbydende til udendørs sysler. Så mig og katten putter os indendøre. Har dog været på Kara med 4 sække affald. Det var igen noget frost- og sneskadet som jeg klippede tilbage igår, -  så det forhåbentlig kan komme til at se nogenlunde ud til sommer. Igår var der jo dejligt vejr til at havearbejde.  Man må jo holde skidtet fra huse.

onsdag den 27. januar 2016

Vinterfugle

Her på matriklen bliver der passet godt på dyrene.

 Fuglene bliver fodret med alt hvad de kan lide.

lørdag den 16. januar 2016

Der er koldt men utrolig smukt


Så bider vinteren. Seks graders frost til morgen og det ser ud til at frosten skal vare ved en hel uge endnu. Et lille solglimt blev det til i morges før skyerne trak sammen.

Alt er hvidt. Heldigvis blev det ikke til noget med den store omgang sne meteorologerne havde truet med. Prøver at holde gårdspladsen og indkørslen fri for sne. Det skal jo helst ryddes inden der bliver gået eller kørt i det. Sneslyngen som nu står i garagen vil ikke starte, - surt show. Den skal nok omkring en reparatør for at komme til at virke.

Fyret kører heldigvis som det skal. Har lige renset det i dag og der er taget 8 sække piller ind. De kan vel holde et par dage. Er inviteret på lammekølle hos Ulla og Bo til aften. Er godt nok temmelig forkølet, men pyt siger Ulla, Det er Bo også.

tirsdag den 12. januar 2016

Ingefærshot

Der er koldt og mørkt derude på denne tid af året. Solskinsdagene er få og solskinstimerne og dagslyset er alt for kort. Lige tid til forkølelse. Det er jeg da heldigvis ikke så god til at fange og det er jo dejligt. En lille booster til immunforsvaret er nu alligevel ikke nogen dårlig ide. Og når det så ovenikøbet smager godt, - og det gør en ingefærshot. Havde et par runkne ingefærknolde liggende i trådkurven. To af dem havde fået lange grønne skud og skal plantes i jord snarest. Købte så nogle friske nye ingefærknolde og en stor citron. Honning skulle der også i, men det havde jeg på lager. Opskriften som jeg fandt i en avis vil jeg gerne dele med jer.

søndag den 3. januar 2016

Det er koldt og man må gå sig varm...

Billedresultat for Svogerslev
I flere dage har der blæst en strid vind fra øst eller sydøst. Termometret har i et par dage vist minus 2-3 grader. Føj hvor er der koldt derude. Snakkede en hel del med mig selv omkring gåklubben i Svogerslev. Skulle jeg, eller skulle jeg ikke? Der var da nok ingen der ville ud at gå i den kulde. Kiggede ud af vinduet og kiggede på termometret. Det viste minus 3,5 grader. Føj, - kiggede ud igen, - men det regnede jo ikke. Jo jeg måtte jo nok hellere afsted.  Hvis der ikke var andre end mig kunne jeg jo altid køre hjem igen. Frem med de lune lammeskindshandsker, halstørklæde og en hue. Jeg kan ellers ikke fordrage huer, men det var da heldigt at jeg havde en, for i dag var den en nødvendighed. På med den lune NorthFace jakke med hætte og afsted. Jeg var den sidst ankomne. Hele 9 personer trodsede kulden og var friske på en tur i Hyrdehøjskoven. Vi kunne vel gå os varme og det gjorde vi så, mens snakken gik. Start og slut som sædvanlig ved Svogerslev Kirke.
Billedresultat for Svogerslev