Om mig

Mit billede
Lejre, Denmark
Jeg hedder Kirsten. Bor i et gammelt stråtækt bondehus og har en dejlig sort kat der hedder Bandit. Jeg er levende interesseret i samfundet omkring mig. Elsker at rejse og gør det så tit som pengepung og arbejde tillader det.

torsdag den 15. oktober 2015

Svampetur i Påryd

Efterår, Sverige og svampe. De tre ting hænger en hel del sammen synes jeg. Det var også tredie gang at svampeeksperten Jeanette blev lokket til Påryd med hund og familie.
Udover svampene trak familiehyggen med Ulla, Bo, Nikolaj, Magnus og så min fødselsdag også. Tror jeg da.


Selv om vi har haft 2 huse i Sverige er det først her i Påryd vi har samlet svampe. Den slags kræver jo at man ved noget om det og har en god svampebog eller to og en kritisk sans.
Sidste år fandt vi kun tragtkantareller. I år var det lidt bedre, især anden dag.
Udover grønne og røde fluesvampe og en masse andre uspiselige, men flotte svampe, så fandt vi rørhatte, Carl Johan og en masse kantareller.
         

                                              




Aftensmaden stod derfor på helstegt svinemørbrad med 2 slags svampesovs til, - uden mavekneb.


tirsdag den 6. oktober 2015

Får i aftenstemning

Forleden gik jeg en dejlig travetur lige før solen gik ned. Eller rettere mens den gik ned, for der var næsten mørkt før jeg nåede hjem. Skjoldungestien  er jo en tur værd hele året rundt og på alle tider af dagen. Jeg har et eller andet med får. Måske fordi jeg er får i det kinesiske horoskop eller også er det minderne fra 2 skønne rejser i New Zealand. Jeg nyder at der er kommet får her på Lejrevej. Kunne også godt tænke mig at dem i nr. 90 ville sætte nogle får på græs i plantagen bagved. Men nok om det. Da jeg var næsten hjemme og solen var gået under horisonten, kom jeg forbi fårene som var ved at forsvinde i tusmørket. Meget stemningsfuldt med disse grå uldtotter der gik og spiste natmad.