Om mig

Mit billede
Lejre, Denmark
Jeg hedder Kirsten. Bor i et gammelt stråtækt bondehus og har en dejlig sort kat der hedder Bandit. Jeg er levende interesseret i samfundet omkring mig. Elsker at rejse og gør det så tit som pengepung og arbejde tillader det.

mandag den 28. september 2015

Morgenstemning i Lejre

Efteråret er heldigvis andet end rusk og regn. Det byder også på solrige dage hvor der kan ryddes lidt op i havens stauder og trimmes lidt i drivhuset. Og fejes blade sammen, - de drysser i rigelige mængder. Det meste i haven og drivhuset er jo desværre på retur.
Græsset gror stadigvæk, men det er lidt af en våd affære at klippe det. Først langt hen på eftermiddagen er det nogenlunde tørt, - hvis der da ikke er faldet en byge. De smukke farver på treæer og buske mangler endnu, men så er der morgentågen. Se bare her hvor smukt det kan tage sig ud. Et troldelandskab.

tirsdag den 22. september 2015

Styr på rejsevideoerne


Hvor tiden dog går. Året 2013 var det helt store rejseår. I januar måned gik turen til Kina med Albatros Travel. Rejsen hed Slow boat to China. Billederne og rejsedagbogen er for længst ordnet, men Per havde også sit videocamera med og filmede lidt. I September samme år gik turen til USA. Den klassiske tur i det sydvestlige USA. Vi havde denne gang allieret os med MyPlanet med hensyn til flybilletter og køretøj. Vi skulle køre rundt i en autocamper, bare en lille en på 7,5 meter og sådan en fik vi demonstreret i Ringsted nogle måneder før. Vi var også til intromøde i København hvor de forklarede alt om at rejse rundt derovre i sådan et monstrum. MyPlanet kan anbefales, - de kan deres kram og har forbindelserne så priserne bliver overkommelige. Også på denne tur blev der filmet lystigt. Nu var der bare lige den hage ved det at det hele stadig lå på videokameraet. Nu er det hele brændt ned på DVD-er lige til at smide på TV eller computer.

søndag den 6. september 2015

Naturens gavmiuldhed.

Naturen er gavmild. I min have bugner det med æbler. Har lavet årets første portion æblegrød. I drivhuset har der været masser af agurker og tomater. Har lavet et par glas asiesyltede drivhusagurker. Nu lakker det mod enden i drivhuset. Kartoflerne er også parate til at blive gravet op, mangler bare lige at der ikke kommer regnbyger hele tiden.
Også i Jeanette og Jans have er der høsttid. Har været på blommerov i deres Viktoria blommetræ. Har også plukket solbær. Nogle af blommerne blev halveret, udstenet og frosset ned i sukker. De skal bruges til tærter eller marmelade senere.
En del blommer blev spist som de var. De resterende blev konserveret hele. De er til is og desserter. Solbærrene blev der lavet marmelade af. Ikke noget færdigkøbt her.