Om mig

Mit billede
Lejre, Denmark
Jeg hedder Kirsten. Bor i et gammelt stråtækt bondehus og har en dejlig sort kat der hedder Bandit. Jeg er levende interesseret i samfundet omkring mig. Elsker at rejse og gør det så tit som pengepung og arbejde tillader det.

lørdag den 22. august 2015

Garderforeningens nye Fuglekonge

Sidste lørdag fandt den årlige fugleskydning i Gl. Roskilde Amts Garderforening sted. Per og jeg deltog for 3. eller 4. gang og det var som altid hyggeligt at være sammen med de gamle gardere og deres fruer. Vi bowler jo også med mange af dem hver vinter.
Fuglene var dog temmelig genstridige i år og Hans Bøge måtte frem med fukssvansen flere gange for at hjælpe. Ned kom de dog. og så kom det spændende, præmieuddelingen og hvem havde skudt hvad og for hvem. Selv vandt jeg en flaske Garderportvin uden at have skudt noget ned.
Som det sidste skulle så afsløres hvem der blev ny fuglekonge og det kom vist som en kæmpeoverraskelse for Per da det blev annonceret at den nye fuglekonge var Per Helbæk. Jeg ved ikke hvorfor han skal se så barsk ud på det sidste billede, - måske fordi det er mig der tager det?

lørdag den 8. august 2015

Solliden Slott på dejlige Øland

Når vi holder sommerferie i vores hus i Sverige går turen altid til Øland. I år var vi heldige at vi overhovedet kunne finde en dag hvor det ikke regnede, - men det lykkedes. Her er vejrudsigterne på tv en god hjælp. Når vi er kommet over broen går turen nordpå mod Borgholm. Ville vise Nils Solliden Slott, den svenske kongefamilies sommerslot med den smukke park.
Første stop var dog kaffestuen hvor vi åd os en pukkel til i et stort stykke lækker kage. Så var det godt at komme ud at røre sig. Det var der rig mulighed for i parken. Den er inddelt i mange forskellige haver med hver deres karakteristiske beplantning.
Springvand, blomster, kæmpetræer og statuer mangler der ikke og der er smukke bænke man kan sætte sig på når benene trænger til hvile. Alt er utroligt velholdt og det er altid en fornøjelse at komme her.

mandag den 3. august 2015

Det bliver en dejlig dag

Når solen skinner ind af soveværelsesvinduet og fuglene synger morgensang så er det tid at stå op. Hvis man altså er vågen og ikke kan sove mere. Også selv om klokken kun er 5. Kiggede ud af vinduet og det så helt troldsk ud med tågedisen der drev over marker og træer. På med tøjet og en hurtig kop kold kaffe fra igår. Elsker kold kaffe. Frem med fotoapparatet og på med træskoene. Og så ud i den dugfriske, lidt kølige morgenluft. Turen gik endnu en gang ad Skjoldungestien. Kender snart hvert træ og hvert sving på den.
Vækkede en fasan, - eller var det mon den der vækkede mig? Forskrækket blev jeg i hvert fald da den skræppende fløj op foran mig. Mødte en enlig hundelufter med to glæde hunde. Så og hørte en flok svaleunger som sad på en højspændingsledning højt op. Desværre snart et sjældent syn da der jo snart ingen elledninger er mere. Vel hjemme igen gjorde det godt med en portion havregrød og en kop frisklavet varm kaffe. Meteorologerne lover fint og varmt vejr i dag og med denne her start må det da blive en dejlig dag.

søndag den 2. august 2015

Kosta Boda Glasværk

Når man er i Småland så befinder man sig i Glasriget, i hvert fald i vores del af Småland. I Glasriget er der en del glasværker og hvor er det så man tager hen når man vil vise noget frem som er unikt for Småland? Så tager man selvfølgelig på glasværk. Vi valgte at vise Niels glasværket i Kosta Boda. Det viste sig dog at det nu mest fungerer som glasværk for turister end et egentligt producerende glasværk. En masse kunstnere fremstillede diverse fantasifulde og farvestrålende og mere eller mindre smukke glasting.
Priserne for disse ting lå i de højere luftlag. Men flot var det da meget af det. For at komme til glasværket fra parkeringspladsen skulle vi igennem Kosta Outlet, som er vistnok er Sveriges største Outlet for mærkevarer. Det lod vi os nu ikke mærke med, - vi kom for at se hvordan man puster glas. Det så vi også, men ikke den store fine rundtur som Per og jeg fik for snart mange år siden hvor det fungerede som rigtigt glasværk.