Om mig

Mit billede
Lejre, Denmark
Jeg hedder Kirsten. Bor i et gammelt stråtækt bondehus og har en dejlig sort kat der hedder Bandit. Jeg er levende interesseret i samfundet omkring mig. Elsker at rejse og gør det så tit som pengepung og arbejde tillader det.

mandag den 27. maj 2013

Souvenier fra Irland


På vores mange rejser kan man jo købe mangt og meget skrammel som bare står og fylder op. Det har vi også gjort. For længe siden. På vores første rejser. Frække glasbakker og vaser og platter fra Grækenland f.eks. Siden er en af de faste ting vi køber på rejserne blevet musik. Vi har musik fra Kina, New Zealand, Grækenland og Irland bl.a. Vi er også begyndt at købe brugsting til dagligdagen. Hver dag bliver vi mindet om vores ture til dejlige Irland. Fra tidlig morgen til sen aften er souvenieren fra Irland, vores krus, med får og køvere i brug.

tirsdag den 21. maj 2013

Parallelparkering, - det kan de på Grand Canaria


Hørte i radioen idag at især kvinder har svært ved parallelparkering. Det er vist helt rigtigt. Selv lavede jeg den flotteste parallelparkering til køreprøven og så har jeg ikke givet mig af med det siden, - medmindre der ikke var andre muligheder. I 2009 var Per og jeg på Grand Canaria og boede i en bylejlighed på 1. sal i en smal gade i Las Palmas. Her var daglige opvisninger i parallelparkering. Der var livlig trafik i gaden og det var ret spændende at se på. Og både mænd og kvinder mestrede diciplinen til UG. Den røde bil på billedet blev parkeret af en kvinde og det uden hverken at flytte eller vælte knallerten foran og heller ikke skubbe til bilen bagved. Vi så hende også køre igen. Helt utroligt!

mandag den 13. maj 2013

Hornfisk, - en dejlig spise

 
Lige nu vrimler det med hornfisk i de danske farvande. Bare ud med snøren. Eller måske er du lige så heldig som os. Vi fik 4 hornfisk forærende. Der er nemlig mange som godt kan lide at fange dem, men på grund af benene gider de ikke spise dem. Synd. Udbening er heller ikke så nemt, men der fås et hornfiskejern og her er en anvisning på hvordan det bruges. Opskrifter kan også findes på nettet. Vi lagde fileerne sammen med persille og vendte dem i krydret rugmel og stegte dem i smør på panden. Lidt smørsovs, en citronskive og nye kartofler. Det var et herremåltid.

mandag den 6. maj 2013

Travl dag i haven

 

Sidder her med fingre så tørre som sandpapir. Har været i haven. Hele dagen. Roserne er blevet
klippet og nogle beskåret ret kraftigt. Nogle af klatreroserne var bare en masse tørre visne pinde. Væk med det. Fiskebassinet har jeg også haft gang i. Dert trænger virkelig til en kærlig hånd og måske nogle nye planter og flere fisk. Der er kun 2 af de gamle røde tilbage. Det skal jeg arbejde videre med imorgen. Drivhuset har fået en lettere gang vask og så har jeg gravet jord af i spandevis og smidt ud i kartoffelbedet. Har købt kapillærkasser og plantesække i stedet for de nedgravede, bundløse spande vi plejer at have planterne i. Nu er de klar til vand og plantesække, men det  bliver i morgen, - nu er energien brugt op for idag.