Om mig

Mit billede
Lejre, Denmark
Jeg hedder Kirsten. Bor i et gammelt stråtækt bondehus og har en dejlig sort kat der hedder Bandit. Jeg er levende interesseret i samfundet omkring mig. Elsker at rejse og gør det så tit som pengepung og arbejde tillader det.

tirsdag den 27. november 2012

Roskilde Domkirke, - Roskildes vartegn


Uanset hvilken retning man kommer til Roskilde fra så kan man se Roskilde Domkirke trone højt over byen. Kirken er byens stolthed og største turistattraktion og den blev i 1995 optaget på Unescos verdensarvsliste. Byggeriet af den nuværende kirke blev startet i år 1175 af Biskop Absalon. Før den tid har der været en trækirke som Harald Blåtand lod opføre ca. i år 980 og omkring år 1020 blev der bygget en kirke af frådsten, - en slags porøse kalksten. Kirkens historie er meget interessant. Den er bl.a. gravplads for 21 konger og 18 dronninger, startende med Harald Blåtand i år 986. De sidste kongelige som er begravet her er Frederik den 9. som døde i 1972 og Dronning Ingrid som døde i 2000. Kirken bliver stadig brugt som almindelig sognekirke, med gudstjenester og kirkelige handlinger som dåb, konfirmationer, bryllupper og begravelser. Vi hørte faktisk til Domsognet da vi skulle giftes, men valgte den mindre Sct. Jørgensbjerg Kirke, da vi syntes Domkirken var for stor. Per er konfirmeret i Domkirken og det samme er 3 af vores børnebørn.

mandag den 26. november 2012

Wuhan, - en by i Kina

Hongfu TemplePå vores tur til Kina skal vi bl.a. besøge Wuhan. Byen har 8 millioner indbyggere og er hovedstad i Hubei-provinsen som er en af Kinas vigtigste provinser fordi Yangtzefloden går midt gennem byen. Byen er et knudepunkt for sejlads med varer og passagerer op og ned ad Yangtze. Vi skal besøge det berømte Guiyuan tempel som dækker et areal på næsten 47.000 kvm. Her findes bl.a. 500 gyldne statuer, hvoraf ikke en er ens. Det siges at hvis man tæller det antal statuer der svarer til ens alder kan man læse ens fremtid i den sidste sttues ansigtsudtryk. Det må jeg prøve, - håber han ser mild og god ud.

torsdag den 22. november 2012

Studie i grønne og gyldne farver

De sidste blade er snart faldet af træerne og mørket sænker sig over landet. Vi har nu kun ca. 6 timers dagslys mod de 18 timer vi havde i juni. Så meget des mere grund er der til at komme ud og suge til sig af hvad dagen nu byder på udendørs. Regn måske, - så tag regnfrakke og gummistøvler på. Vejret er jo stadig mildt for årstiden. Og farverne er så smukke om efteråeret. Du kan stadig finde et farveorgie i alle nuancer af rødt, gult, orange, brunt og et utal af grønne farver. Nyd dagen, - selv om den er kort.

torsdag den 15. november 2012

Trækfærge ved Skjoldungestien

Der skulle trækkes til, da Birgit Pedersen og Lena Holm Jensen indviede færgeruten mellem Lejre og Roskilde. Færgemanden er projektchef i Skjoldeungelandet Poul Bjerager Christiansen.   
  I oktober 2012 fik vi en ny færgerute i Lejre. En selvbetjent trækfærge. Har endnu ikke prøvet ruten. Sejladsen er stoppet for i år og genoptages til foråret. Mon ikke man kan have sin cykel med ombord? Vi har fået nye cykler både Per og jeg, så jeg tror jeg vil prøve at lokke ham med på en dejlig tur på Skjoldungestien med en lille indbygget sejltur. Se mere om Trækfærgen og Skjoldundestien på linkesene. Der er et kort og en beskrivelse så det skulle være muligt at finde trækfærgen. Billedet er lånt fra Lokalavisen.dk.

mandag den 12. november 2012

Husk lige tandbørsten!

Kom hjem i går efter en vellykkes mission til Påryd, - klik på linket og se mere om residensen hinsidan. Alt gik som det skulle og der blev også tid til hygge selv om det kun var en forlænget arbejdsweekend hvor hovedopgaven var at reparere musenes skade i brusekabinen. Før hjemturen blev der ryddet op, pakket og gjort rent. Det blev lidt forvirret. Denne gang var Ulla, Bo og Magnus med, så vi var 5 om at hjælpe/forvirre hinanden. Det resulterede i at jeg kom hjem uden min toilettaske med tandbørsten og min medicin i. Tandbørste og tandpasta havde jeg ekstra af og ny medicin er rekvireret på apoteket. Ny toilettaske må indkøbes hos Matas, da vi nok ikke kommer der før næste udlandsrejsetil Kina.

onsdag den 7. november 2012

Chongqing, - størst eller bare stor?

Første destination i vores næste store rejse er Chongqing.  Mange har aldrig hørt om byen. Ikke desto mindre hævder Albatros Travel at den er verdens største by. Det er måske ikke helt rigtigt. Tokyo har iflg. mine kilder 34 mill. indbyggere og Chongqing "kun" 31 mill. Der er vist gået konkurrence i at kunne kalde sig verdens største by. Indbyggertallene i de forskellige storbyer svinger med flere millioner alt efter kilden. Chongqing ligger i det centrale Kina. Verdens 3. længste flod Yangtze, som har sit udspring i Tibet, løber gennem byen. Byen har også en stor Zoo. Her findes en af verdens største bestande af Pandaer.

torsdag den 1. november 2012

Dagen

Dagen er sin egen.

Lad være at sammenligne den med dagen igår eller nogen anden dag.

Denne dag er helt unik.
Som alle dage.

Brug dagen godt, - den kommer ikke igen.
Den kan ikke gøres om.

Brug dagen med glæde.
Til at sprede glæde.

Eller som afsæt til at bearbejde en sorg.
Til at komme videre.
Dagen er bare sin egen, - uanset din tilgang til den.