Om mig

Mit billede
Lejre, Denmark
Jeg hedder Kirsten. Bor i et gammelt stråtækt bondehus og har en dejlig sort kat der hedder Bandit. Jeg er levende interesseret i samfundet omkring mig. Elsker at rejse og gør det så tit som pengepung og arbejde tillader det.

søndag den 28. oktober 2012

Detailplanlægning af USA-tur

Lej et motorhome i USA eller CanadaEfter at have nærstuderet det materiale vi fik til rejseforedraget i onsdags er vi nu nået til at sende forespørgsel til MyPlanet vedrørende flybilletter og leje af motorhome. Vi har forespurgt på 3 forskellige vogne. Den mest brugte i USA er C25 fra Cruise America og den er stor. Meget stor synes vi. Der findes også mindre typer, men i C19 fra Cruise America skal man sove i en hems over førerkabinen, - d.v.s. kravle op og ned ad stiger og det har vi ikke lyst til. De andre 2 vi har spurgt om er godt nok mindre men desværre også dyrere. Noget med udbud og efterspørgsel. Nu venter vi spændt på hvad de kan tilbyde og til hvilken pris.

torsdag den 25. oktober 2012

USA i Motorhome

IMG_2061-400Igår aftes var vi til rejseforedrag i Ringsted vedr. en tur i USA i motorhome. Foredraget stod MyPlanet for. På parkeringspladsen blev vi mødt af et ægte amarikansk motorhome. Megastor, syntes vi godt nok. Fik en masse input omkring forskellige udbydere af vogne, vogntyper, måden at regne priser ud og noget om rabatter. Der var en gennemgang af forskellige typer campingpladser. Kørsels- og campingkulturen og kørselsøkonomieni USA blev belyst, så nu har vi en masse at arbejde videre med.

tirsdag den 9. oktober 2012

Køb og salg af aktier


Fil:Boersen corner 2.jpg

Hvis man skal tjene på køb og salg af aktier skal man vist nok øve sig lidt. Det kan man jo f.eks. gøre ved at deltage i aktiespil. Det har jeg gjort flere gange. Har også prøvet at være nummer 3 ganske få dage før spillet sluttede, - og så væltede læsset. Ingen præmier til Kirsten. Nu er jeg med igen i TV2,s aktiespil, sådan bare for sjov. Heldigvis er jeg så nærig at jeg ikke sætter rigtige penge på spil, for jeg må konstatere at det nok ikke lige er der mine talenter skal findes. Men lad os nu se, - det kører jo et godt stykke tid endnu. Jeg skal nok sætte mig mere ind i finurlighederne. Indtil nu har jeg tabt ca. 2,5% af de fiktive 250.000 kr jeg har til rådighed. Det kunne jo være meget værre.

mandag den 1. oktober 2012

De kongelig priveligerede kroer i Danmark


I lørdags var jeg til min datters fødselsdag på Vossevang Kro. Det er en skøn gammel rødkalket idyl med stråtag. Det er en gammel landevejskro fra 1826. Den dog ikke så gammel som de kongelig priveligerede kroer. Dem er der 113 af i Danmark. Allerede i 1286 bestemte kong Erik Klipping, at der ved de danske kongeveje skulle oprettes kroer, hvor han kunne overnattede med sit følge, når han rejste rundt i sit rige. I 1396 besluttede Dronning Margrethe 1, at der skulle være en kro på de store veje for hver 4. mil (40 km). Christian den II udstedte i 1521 en forordning, hvori det blev dekreteret, at der for hver anden mil skulle være en kro langs landevejen. Privelegiet bestod i at kroejeren fik lov til at brænde bændevin, brygge øl, samt bage brød- til salg -såvel i huset, som ud af huset. Endvidere fritagelse for borgerlige ombud, herunder også fritagelse for indkvartering af soldater. De fleste af de kgl. priveligerede kroer stammer fra  ca.1500 til 1750. Et par af de ældste kroer på Sjælland er Skomagerkroen og Osted Kro. I Jylland kan nævnes Kryb-i-ly Kro og Hvidsten Kro og på Fyn er der Langeskov Kro.