Om mig

Mit billede
Lejre, Denmark
Jeg hedder Kirsten. Bor i et gammelt stråtækt bondehus og har en dejlig sort kat der hedder Bandit. Jeg er levende interesseret i samfundet omkring mig. Elsker at rejse og gør det så tit som pengepung og arbejde tillader det.

onsdag den 29. august 2012

Samos, - igen, igen!

For et par dage siden kom vi hjem fra Pythagorion. Vi har været der før. Rigtig mange gange.  Det er som at komme hjem. Vores andet hjem. Eller er det vores tredie? Vi har jo også vores hus i Sverige. Hvad lavede vi så denne gang? Først lidt planlægning. Når man kun har en uge er det nødvendigt. Et must var dog sejlturene med Jannis. Ned på havnen og booke. Tirsdag en dagtur og fredag en aftentur. Mandag morgen gik vi til Aramis for at leje en bil. En lille Jeep med masser af vind i håret. Den blev booket til torsdag. Næste stop var Kokkari med lokalbussen. Det var også et must. Pragtfuld dag. Tirsdag på "lagunetur" til Tsopoli Beach med Jannis. Sjov og afslapning til lands og til vands. Som det plejer. Onsdag badedag i Pythagorion. Torsdag ørundtur i jeepen med vind i håret. Var i Nattergaledalen. Gik tur i Manolates. Badede og spiste frokost i Potami Beach. Prøvede Karlovassis smalle ensrettede gader, - også den forkerte vej! Fredag på gåben til Spilliani Klostret. Skulle fodre katte. Som vi plejer. Snydt! Ingen katte hjemme der. Flot tur alligevel og kondien var stadig intakt. Aftensejltur med Jannis til Poseidonion. God mad, græsk dans og retzina og ouso. Pragtfuld sejltur hjem under stjernerne. Lørdag endnu en badedag i Pythagorion. Glemte jeg at fortælle at en stor del af ugen gik med sige goddag og farvel til alle dem vi kender. Linket her er for at vise jer hvorfor vi elsker Samos. Prøv det! http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=DtWOMWF5baE&NR=1

mandag den 13. august 2012

Pythagorion, - smørhullet på Samos

Inden længe går turen endnu en gang til Pythagorion. Det er stedet når Per og jeg skal hygge os og slappe af. Her føler vi os hjemme.

Har været der så mange gange. Dejlig by, med en masse dejlige mennesker som vi efterhånden kender en del af. Og de kender os. Altid glade gensyn.

Hvad er det så der er så dejligt i Pythagorion, spørger i måske? Alt, - intet mindre. Prøv det og prøv det igen, - det vi i ikke fortryde, - for Pythagorion er stærkt vanedannende.
Fandt en lille apetitvækker på YouTube http://www.youtube.com/watch?v=W4r9pTn489I

torsdag den 9. august 2012

Mount Tongariro New Zealand rumler


Så rumler det igen i en af New Zealands mange vulkaner. Denne gang er det Mount Tongariro. Den 13. februar 2009 camperede Per og jeg på Whakapapa Camping i Tongariro Nationalpark. På campingpladsen var der opslag om hvordan man skulle forholde sig ved vulkanudbrud. Lidt uhyggeligt, syntes vi. Ud på natten blev vi vækket af en høj sirene og vi undrede os over at der ikke var mere aktivitet på pladsen, men var andre rolige kunne vi vel også være det. Da sirenen stoppede efter nogen tid lagde vi os til at sove igen. Jeg drømte dog om vulkanudbrud og ild og lava. Efter en urolig nat  og halvkold nat vågnede vi og kunne ikke få vores morgenkaffe da vi var løbet tør for gas. Vi måtte derfor ned til Whakapapa og købe gas på en tankstation og her fik vi at vide at det ikke var vulkanen med en påsat brand på Mt. Ruapehu ved et af New Zealands største skisportssteder.

mandag den 6. august 2012

Sommersøndag med grillet laks med mere


Dagen igår startede med regn i stride strømme. Øv, - vi skulle have gæster og ville gerne både grille og spise udenfor i haven. Men heldet var med os, - der kom både sol og varme. Vores hvide havemøbler blev hentet op på terrassen og bordet pyntet med en buket fra haven og så gik vi og hyggede os med forberedelserne. Vi ville lave en rigtig sommermenu, - 3-retters. Fint skulle det være. Først skulle vi have krabbebrød med ost, dernæst grillede laksesteaks med hollandaise og nye kartofler fra haven. Til desserten var koldskål med friske frugter,- jordbær, æble, banan og melon og så en klat flødeskum på toppen. Vi var 5 voksne og så to krudtugler på under tre år som stjal billedet. Maden smagte alle, - også de små. Menuen kan anbefales i stedet for pølser og røde bøffer. En helt igennem dejlig sommersøndag.