Om mig

Mit billede
Lejre, Denmark
Jeg hedder Kirsten. Bor i et gammelt stråtækt bondehus og har en dejlig sort kat der hedder Bandit. Jeg er levende interesseret i samfundet omkring mig. Elsker at rejse og gør det så tit som pengepung og arbejde tillader det.

onsdag den 27. juni 2012

Heja Sverige, - vi ses snart

Nu nærmer tiden sig sig for en lille tur til vores hus i Sverige. Håber at vejret derovre viser sig fra den gode side med masser af sol og varme. Så skal der saves brænde, grilles over bål og så skal jeg sidde ude i fossen på en sten med fødderne i vand. Vi skal også en tur til Kalmar og her skal jeg bl.a. se om jeg kan købe mig nogen nye briller. De er meget billigere i Sverige. Vi skal nok også en tur til Øland. Der er dejligt i Borgholm by og parken ved Soliden Slot er kan godt ses en gang mere.

lørdag den 23. juni 2012

Lykken er Agia Irini, - prøv det!


Kiggede lidt rundt på nettet og fandt en skøn video på YouTube med en sejltur med Jannis og Elisabeth på deres dejlige skib Agia Irini. Skal til Pythagorion senere i sommer og glæder mig til endnu et gensyn med skib og besætning. Pythagorion og Samos i det hele taget er stærkt vanedannende og meget anbefalelsesværdigt. Se selv.  http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=IL9gqNbkhok  Billedet er fra Kokkari som for os er et must når vi er på Samos. Der går bus fra Pythagorion, med skift i Samos by. Og Kokkari er turen værd, - hver gang.

fredag den 22. juni 2012

Dejlige Sverige


Vi har kørt Sverige tyndt fra syd til nord og tilbage igen et par gange. Det er et utroligt dejligt land at besøge. Skøn natur og gode veje og dejlige mennesker. Vi har et hus derovre nær Kalmar og tager derfor tit turen til broderlandet. Faldt lige over et billede fra Blåningsmåla nær Karlskrona hvor vi havde et andet hus i 7 år. Det er min datter Ulla som sidder på bænken og ser ud over søen. Jeg har inviteret mig selv til middag hos hende i aften. Hun er græsenke da hendes mand Bo er ude at prøvesejle Holmens ny dykkerskib.

tirsdag den 19. juni 2012

Motion er godt

Jeg er rigtig stolt af mig selv idag. For første gang i 3-4 år har jeg været ude at cykle. Ned til købmanden i Lejre, - en tur på ca. 6-7 km med bakker både op og ned. Nå tænker du måske, - er det noget særligt? Ja det er det faktisk. Jeg er 68 år og har ikke cyklet mere en 4-5 gange de sidste 30 år. Der har været for langt at cykle da jeg arbejdede og i mange år havde jeg slet ingen cykel. Jeg har tænk på mange gange at nu skal jeg have gang i cyklingen og nu er det absolut sidste udkald hvis jeg skal have gang i det. Det er jo en dejlig måde at motionere på især når man ikke er helt ung længere. Men jeg kan godt mærke at kondien kunne være bedre, derfor gik jeg også hjem og slog græsset bagefter.

onsdag den 13. juni 2012

Grækenland er stadig værd at besøge!

Så igår en helsides-annonce fra Forex Bank. De skriver at Grækenland er præcis lige så fantastisk som det plejer at være  Sandet er varmt, vandet er blåt og maden smager lige så dejligt som den plejer. Eneste problem for turisterne er valutaen. Den skal de helst tage med hjemmefra. Så det gør vi når vi tager til Samos senere i år. Vi skal jo kunne betale Jannis for de dejlige sejlture og restaurant Samiopoula (købmanden) for den skønne Kleftiko og den blå restaurant ved stranden for kolde drikke og skønne frokoster. Grækerne skulle have beholdt drackmerne skulle de i stedet for at gå med i det store euro-cirkus. Men bare rolig Samos, - vi svigter ikke en ven i nøden.

fredag den 8. juni 2012

Torden og lynild

Vejret idag har været en blandet landhandel. Først sol, så overskyet og en ordentlig gang regn. Så sol igen ganske kort og så kom der en gang torden og mere regn og nu skinner solen såmænd igen. Godt at jeg fik vasket og tørret tøj igår. Idag var planen så at jeg skulle købe agurkeplanter og sommerblomster til krukker og ophæng og at det hele skulle være planet. Planterne blev købt, men inden jeg nåede hjem stod regnen ned i stænger så nu står det hele bare og venter ude i drivhuset, - i ly for vejr og vind. Måske på søndag for i morgen har jeg andre ting for.

tirsdag den 5. juni 2012

Grundlovsdag

Idag er det Grundlovsdag. Vi har hejst flaget i vores have for det er da helt bestemt værd at fejre at vi er så heldige at bo i et land hvor vi både har en grundlov og et demokrati.
De fleste kender, ligesom jeg, kun Grundloven af navn, men den kan læses i sin fulde længde på dette link www.grundloven.dk . Den nuværende Grundlov er den fjerde. Den første kom i 1849 og det var Frederik den 7. som underskrev den og dermed afskaffede enevælden i Danmark. Han var sikkert godt hjulpet i sine holdninger til demokrati af Grevinde Danner.
Vi må dog aldrig glemme at både demokrati og Grundlov ikke bare er noget man får og så går alting af sig selv derfra. Nej, - det er noget vi skal kæmpe for at bevare.